27 Mayıs 2013 Pazartesi

APARTMAN, BİNA VE SİTELERDE NEDEN, NASIL, NE ZAMAN RİSK ANALİZİ

     Son zamanlarda sıkça karşıma gelen bir konuya değinmenin kararını vererek bilgisayarımın karşısına geçtim.

     Soru “ben ……. Apartmanının yöneticisiyim televizyonda bir haberde “Risk analizi yaptırılması Zorunlu” diyordu risk analizini yaptırmalı mıyım? Yaptırmam zorunlu mu? Ne zamana kadar yaptırmalıyım, kime yaptırabilirim.” Gibisinde daha da eklenebilecek konuları içeriyor.

     Risk analizi 4857 sayılı kanunda da yer almasına karşın ülkemizde İş sağlığı ve İş Güvenliği alanındaki ilk resmi kanunu olarak hayatımıza bomba gibi düşen 6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği kanununda önemi vurgulanarak zorunluluk haline getirilmiştir.

     Zorunluluk haline getirilmiş derken bu kelimenin açılması taraftarıyım, çünkü bir takım art niyetli arkadaşlarımız kelime oyunları yaparak halkı yanlış bilgilendirmekte ve gerek olmayan yerlerde de risk analizi zorunlu gibi düşündürülerek yanlış bir intibaha neden olunmaktadır.  6331 sayılı kanun adı üstünde iş sağlığı ve iş güvenliği alanlarını kapsamakta. Yani kısaca Sigortalı çalışanı olan her yeri kapsamaktadır. Burada çalışan sayısı önemli olmamaktadır; ister bir çalışanı olsun ister bin çalışanı olsun tüm iş yerlerini kapsamaktadır. Risk analizi yaptırma zorunluluğu 30.12.2012 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş olup o tarihten itibaren yaptırılması zorunludur ve bu zorunluluk apartmandan, bakkala, büyük sanayi şirketlerinden devlet kurumlarına kadar her alanda en az bir çalışanı olan tüm iş yerlerini kapsamaktadır.Buradaki kilit kelime sigortalı çalışanı olması gerekliliğidir. 

     Ancak ülkemizde birçok yerde tam zamanlı ya da kısmi zamanlı sigortalı çalışanı olmayan apartman, bina, site tarzı yerler mevcut olup buralarda risk analizi yapılması zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak birçok binada yapılan bir hata olarak şu noktaya değinmek gerekir ki sigortasız olarak çalıştırılan, günlük çöplerimizi toplayan, haftalık temizliğimizi yapan bina görevlilerimiz varsa onarın yasal olarak ya tam zamanlı ya da kısmi zamanlı (örn: Günlük yarım saatten 6 gün çalıştıkları düşünülürse haftalık 3 saat üzerinden) sigortalarının yapılması hem yasal bir hem de insani zorunluluktur.


     Bir çalışanın yaşadığı bir kaza sonucu tazminat hakkının yasal olarak doğması için bir gün dahi çalışmış olması yeterlidir. Sigortasız olarak çalıştırılan bir personelin iş sırasında meydana gelebilecek bir kaza sonucunda açılabilecek bir tazminat davasında sigortasız personel çalıştırdığı tespit edilen apartman, bina ve ya sitelerin ödemek zorunda kalacakları maddi ve manevi tazminat bedellerinin yanında bunun manevi boyutu da göz önüne alındığında ödenmesi gereken sigorta bedeli çok daha az bir meblağ tutmaktadır. İster tam zamanlı ister kısmi zamanlı olsun tüm çalışan personelin sigortalı çalıştırılması yasal olarak bir zorunluluktur. 

Unutmayalım ödemek önlemekten hem daha ucuz hem daha insanidir.

Saygılarımla

Fatma ULUSOY
Bilgisayar Mühendisi
İş Güvenliği Uzmanı


 Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlemlere başvurulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder